NATJEČAJI – Javni natječaji Ministarstva hrvatskih branitelja
1. siječnja 2019.
NATJEČAJ – Interreg V-A Mađarska-Hrvatska
31. siječnja 2019.
NATJEČAJI – Javni natječaji Ministarstva hrvatskih branitelja
1. siječnja 2019.
NATJEČAJ – Interreg V-A Mađarska-Hrvatska
31. siječnja 2019.

U sklopu provedbe projekta „Zaposli se i ti!“, u veljači 2019. godine započinje ciklus radionica za nezaposlene i učenike srednjih škola. Izabrane su teme radionica kojima će se poticati polaznike na samozapošljavanje.

U tom smislu održat će se motivacijska radionica „Startupovi“, na kojoj će suvlasnik jednog od najuspješnijih startupova u Hrvatskoj (a dolazi iz susjedne Virovitice) govoriti o svom putu ka uspjehu.

Druga radionica bavit će se „Kreativnim pristupom“ u promišljanju drugačijeg, a uspješnog predstavljanja na tržištu.

Slijedeća radionica dat će polaznicima osnovne informacije o „EU fondovima“ te mogućnostima i načinima povlačenja financijskih sredstava iz fondova.

Na kraju ciklusa, u četvrtom predavanju bit će govora o „Najčešćim pogreškama kod otvaranja poduzeća“ – o osnivanju vlastitog poduzeća, vrstama i oblicima pravnih subjekata, uvjetima za otvaranje i najčešćim greškama početnika, na koje će polaznici posebno biti upozoreni, kako se ne bi doveli u situaciju da se obeshrabre već na početku svog poduzetničkog puta.

O organizaciji i koordinaciji radionica brinut će Marija Fumić, voditeljica Job cluba, koja je na tom mjestu zamijenila Denisa Kufnera.

„Bez nekih većih problema sam se uklopila u provedbu projekta „Zaposli se i ti!“, jer mi je ova problematika dosta poznata i bliska, budući da sam ne tako davno sjedila u školskim klupama, pa neko vrijeme bila nezaposlena, a kroz stručno osposobljavanje u Udruženju obrtnika u Slatini sam se svakodnevno susretala s privatnim poduzetništvom te dobrim i lošim stranama poduzetništva. Ta ću iskustva iskoristiti u savjetovanju naših korisnika, pokušati ih i sama motivirati na aktivno pronalaženje posla ili samozapošljavanje. Job club je izvrsna ideja, te vjerujem da će ovaj ured biti od velike pomoći svima koji traže posao, žele se dodatno educirati ili razmišljaju o pokretanju samostalnog posla.“ – rekla nam je Maja Fumić, voditeljica Job cluba.

Kroz ovaj ciklus radionica proći će 40-ak polaznika, koji će biti podijeljeni u manje grupe, kako bi se lakše ostvarila interaktivna komunikacija s predavačima, jer će, iznoseći vlastita razmišljanja i iskustva, polaznici usvajati nove vještine i spoznaje. Po završetku cjelokupnog ciklusa radionica u svim grupama, organizirat će se zajedničko okupljanje svih polaznika, na kojem će se prokomentirati sva predavanja i teme, a kroz nagradnu igru neformalno će se provjeriti novostečena znanja i vještine polaznika, odnosno procijeniti njihov napredak u  sposobnosti snalaženja na tržištu rada.

Voditeljica Job cluba Marija Fumić najavila je u razgovoru i objavu javnog poziva za kandidate za edukacije za web dizajnera i šivača gornjišta obuće. Prva grupa šivača započinje s edukacijom već sredinom veljače, a za kraj veljače planiran je početak edukacije za web dizajnera. Na javni poziv za prikupljanje ponuda za održavanje edukacija javilo se jedino Pučko otvoreno učilište iz Slatine, koje je certificirano za obavljanje traženih edukacija te ima dugogodišnje iskustvo u sustavu obrazovanja odraslih.

Vrijedno je podsjetiti da su ove edukacije potpuno besplatne za polaznike, a za one polaznike koji imaju prebivalište u prigradskim naseljima Slatine, osigurana su i sredstva za pokrivanje putnih troškova.

Sve aktivnosti Gradska razvojna agencija Slatine oglašavat će kao i do sada i na lokalnim medijima (radio, internet, društvene mreže), a u suradnji s HZZ-om, Ispostava Slatina, nezaposleni će dobivati SMS poruke o terminima radionica, edukacija i ostalih događanja iz projekta „Zaposli se i ti!“.

Projekt „Zaposli se i ti!“ je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., po pozivu Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (Broj poziva: UP.01.3.1.01)

Sanja Valent

 

 

Skip to content