Projekt se financira iz Programa Erasmus+

Naziv projekta: Prvi koraci (First steps)

Nositelj projekta: Grad Slatina

Projektni partneri: Gradska razvojna agencija Slatine, Udruga mladih KRIK Slatina, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina, Udruga za obrazovanje i održivi razvoj – „UZOOR“, Hrvatsko kulturno - umjetničko društvo "Dika" Slatina, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog Slatina, Lokalna akcijska grupa Zagorje – Sutla i Klub za mlade Youth Buzz.

Kratki opis projekta: Mladi na području Grada Slatine godinama su zanemarivani kao bitni sudionici lokalnog društva, a rezultat takve politike izražen je u nezadovoljstvu mladih životom u lokalnoj zajednici. Ovim projektom koji na jednom mjestu okuplja sve relevantne dionike, donositelje odluka u Gradu Slatini, lokalnu razvojnu agenciju i udruge koje okupljaju mlade cilj je napraviti dobar temelj za budući rad s mladima.

Cilj projekta je okupiti mlade ljude i donositelje odluka na lokalnoj razini, dok su specifični ciljevi projekta: 1. Motivirati mlade za uključivanje u rad lokalne zajednice; 2. Osvijestiti donositelje odluka o važnosti participativnog sudjelovanja mladih u donošenju odluka; 3. Donošenje novog Lokalnog programa za mlade Grada Slatine 2024-2027.

  • Ukupna vrijednost projekta: 42.183,33 EUR
  • Iznos koji sufinancira EU: 28.133,33 EUR

Razdoblje provedbe projekta: od 1. listopada 2022. do 31. siječnja 2024.

Kontakt osobe za više informacija: Marija Fumić, marija.fumic@slatina.hr, 091 600 9314