Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima državnog proračuna u 2024. godini
12. ožujka 2024.
Ministarstvo poljoprivrede osigurava financiranje povoljnih zajmova u okviru Financijskih instrumenata Strateškog plana
13. ožujka 2024.
Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima državnog proračuna u 2024. godini
12. ožujka 2024.
Ministarstvo poljoprivrede osigurava financiranje povoljnih zajmova u okviru Financijskih instrumenata Strateškog plana
13. ožujka 2024.

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti s ciljem unapređenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta i postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga, malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost.

Za potporu se može kandidirati braniteljska zadruga koja je bila korisnica mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanju zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i braniteljska zadruga koja nije koristila ovu mjere potpore u razdoblju od 2018. do 2023. godine.

Za potporu se mogu kandidirati i mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2023. godine.

Iznimno, za potporu se mogu kandidirati braniteljske zadruge, mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su ostvarili potporu za proširenje postojeće djelatnosti temeljem Programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se provodio u razdoblju od 2018. do 2023. godine isključivo ukoliko zahtjev podnesu temeljem aktivnosti pripreme/finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” te ukoliko potporu nisu koristili temeljem iste iznimke u razdoblju od 2021. do 2023. godine.

Podnositelji prijave po ovom Pozivu mogu ostvariti novčanu potporu u iznosu do 13.300,00 €, a dodatnih 2.700,00 €  moguće je ostvariti ukoliko zahtjev podnesu temeljem projekta koji:

  • obuhvaća uvođenje zelenih ili digitalnih tehnologija ili
  •  se odnosi na aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu.

Iznimno, podnositelji koji su već ostvarili potporu za proširenje postojeće djelatnosti u razdoblju od 2018. do 2023. godine, po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti potporu do najviše 2.700,00 € i to isključivo ukoliko zahtjev podnesu za razvoj projekta koji uključuje aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu te ukoliko navedenu potporu nisu koristili temeljem iste iznimke u razdoblju od 2021. do 2023. godine.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom Pozivu traje od 11. ožujka do 9. travnja 2024. godine.

Više informacija potražite ovdje.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Skip to content