Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Ministarstvo turizma i sporta objavilo Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022. godini
9. svibnja 2022.
Europski socijalni fond objavio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“
12. svibnja 2022.
Ministarstvo turizma i sporta objavilo Javni natječaj za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022. godini
9. svibnja 2022.
Europski socijalni fond objavio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“
12. svibnja 2022.

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti s ciljem unapređenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta i postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga i drugih malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost.

Prihvatljivi prijavitelji:

1. Braniteljske zadruge koje su bile korisnice mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i braniteljske zadruge koje nisu koristile ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2021. godine.

Iznimno se za potporu mogu kandidirati braniteljske zadruge koje su ostvarile potporu za proširenje postojeće djelatnosti temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se provodio u razdoblju od 2018. do 2021. godine isključivo ukoliko zahtjev podnose temeljem aktivnosti pripreme/finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” te ukoliko potporu nisu koristile temeljem iste iznimke u 2021. godini.

2. Mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2021. godine.

Iznimno se za potporu mogu kandidirati mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su ostvarili potporu za proširenje postojeće djelatnosti temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se provodio u razdoblju od 2018. do 2021. godine isključivo ukoliko zahtjev podnose temeljem aktivnosti pripreme/finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” te ukoliko potporu nisu koristili temeljem iste iznimke u 2021. godini.

Podnositelji zahtjeva mogu po ovom pozivu ostvariti novčanu potporu u iznosu do 100.000,00 kn, uključujući i navedeni iznos.

Dodatnih 20.000,00 kn može se ostvariti ukoliko projekt:

  • obuhvaća uvođenje zelenih ili digitalnih tehnologija i/ili
  • se odnosi na aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”, odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”.

Iznimno, podnositelji koji su već ostvarili potporu za proširenje postojeće djelatnosti u razdoblju od 2018. do 2021. godine, po ovom javnom pozivu mogu ostvariti potporu do najviše 20.000,00 kn i to isključivo ukoliko podnose zahtjev za razvoj projekta koji uključuje aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”, odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” te ukoliko nisu koristili potporu temeljem iste iznimke u 2021. godini.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom poziv traje od 9. svibnja do 7. lipnja 2022. godine.

Više informacija potražite ovdje.

Skip to content