Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2021./2022.
13. svibnja 2021.
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja
18. svibnja 2021.
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2021./2022.
13. svibnja 2021.
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja
18. svibnja 2021.

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti s ciljem unapređenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta i postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga, malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost.

Za potporu se može kandidirati braniteljska zadruga koja je bila korisnica mjere Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjene poticanju osnivanju zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu Programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i branitelja zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2020. godine. Iznimno, za potporu se može kandidirati branitelja zadruga koje je ostvarila potporu za proširenje postojeće djelatnosti temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se provodio u razdoblju od 2018. do 2020. godine isključivo ukoliko zahtjev podnese temeljem aktivnosti pripreme/finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”.

Za potporu se mogu kandidirati i mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici mjere samozapošljavanja iz Programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2020. godine. Iznimno, za potporu se mogu kandidirati mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su ostvarili potporu za proširenje postojeće djelatnosti temeljem Programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji se provodio u razdoblju od 2018. do 2020. godine isključivo ukoliko zahtjev podnesu temeljem aktivnosti pripreme/finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše”.

Podnositelji prijave po ovom Pozivu mogu ostvariti novčanu potporu u iznosu do 100.000,00 kn, a dodatnih 20.000,00 kn moguće je ostvariti ukoliko zahtjev podnesu temeljem projekta koji:

  • obuhvaća uvođenje zelenih ili digitalnih tehnologija
  • se odnosi na aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu.

Iznimno, podnositelji koji su već ostvarili potporu za proširenje postojeće djelatnosti u razdoblju od 2018. do 2020. godine, po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti potporu do najviše 20.000,00 kn i to isključivo ukoliko zahtjev podnesu za razvoj projekta koji uključuje aktivnosti finaliziranja proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu “Lijepo i naše” odnosno aktivnosti ishodovanja potrebnih odobrenja/certifikata u svrhu pripreme proizvoda za plasman kroz braniteljsku prodavaonicu.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovom Pozivu traje od 17. svibnja do 15. lipnja 2021. godine.

Više informacija potražite ovdje.

Skip to content