HZZ u 2023. godini pozitivno ocijenio sve poslovne planove čiji je prijavitelj GRAS

Otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte (Seed Money Facility – SMF) Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.
30. studenoga 2023.
Otvorene prijave za grupnu nabavu i ugradnju solarnih elektrana Zelene energetske zadruge
30. studenoga 2023.
Otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte (Seed Money Facility – SMF) Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.
30. studenoga 2023.
Otvorene prijave za grupnu nabavu i ugradnju solarnih elektrana Zelene energetske zadruge
30. studenoga 2023.

HZZ u 2023. godini pozitivno ocijenio sve poslovne planove čiji je prijavitelj GRAS

Gradska razvojna agencija Slatine od početka Potpore za samozapošljavanje pomaže fizičkim osobama pri pisanju poslovnih planova i realizaciji njihovih poslovnih ideja, a svoje povjerenje joj je do sada ukazalo mnoštvo poduzetnika te je tako GRAS u periodu od 2019. do danas pomogao pri otvaranju gotovo 50 poslovnih subjekata.

„Svi poslovni planovi prijavljeni tijekom 2023. godine pozitivno su ocjenjeni od strane HZZ-a čime je prolaznost prijavljenih zahtjeva bila 100 % te je novoosnovanim poslovnim subjektima dan vjetar u leđa u iznosu od 69.850,15 €. Interes za Potporu za samozapošljavanje iznimno je velik što ukazuje na spremnost osoba za pokretanje vlastitog poslovanja. Otvaranjem novih poslovnih subjekata ujedno se obogaćuje ponuda proizvoda i usluga koje su deficitarne odnosno nedostajuće na lokalnom tržištu od čega korist ujedno imaju i kupci odnosno korisnici usluga. Drago nam je da je kvaliteta pripreme poslovnih planova prepoznata i izvan Grada Slatine te nam se sve više ljudi obraća i s područja Grada Orahovice te općina Nova Bukovica, Mikleuš, Voćin, Sopje, Čađavica, Čačinici i Zdenci“ – istaknuo je v.d. ravnatelja Jurica Culej.

Prisjetimo se, HZZ je tijekom 2023. godine dodjeljivao potpore u iznosima od 15.000,00 €, 10.000,00 € i 7.000,00 € ovisno o vrsti djelatnosti, od čega su korisnici na raspolaganju imali fiksni dio potpore u iznosu od 5.000,00 € koji je određen za inicijalne troškove osnivanja i registracije poslovnog subjekta, troškove rada te uobičajene troškove za prvih nekoliko mjeseci poslovanja (troškovi knjigovodstva, zakupa poslovnog prostora, obveznih članarina, sitnog inventara, izrade mrežne stranice, oglašavanja, administrativni troškovi i dr.) dok se preostali dio koristio za nabavu opreme, licencirane IT programe, prijevozna sredstava i franšize.

Poslovni planovi pisani su za mnogobrojne poslovne djelatnosti od kojih izdvajamo proizvodnju kuhinjskoj namještaja, proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa, proizvodnju odjeće, proizvodnju građevne stolarije i elemenata – vrata, prozora, stubišta i sl., proizvodnju vrata i prozora od metala, proizvodnju ostalih gotovih proizvoda od metala, elektroinstalacijske radove, uvođenje instalacija vodovoda, klimatizacije, plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju, cestovni prijevoz robe, inženjerstvo i s njim povezano tehničko savjetovanje, posredovanje u trgovini strojevima, industrijskom opremom, brodovima i zrakoplovima, nespecijaliziranu trgovinu na veliko, djelatnosti pripreme i usluživanja pića, ostale osobne uslužne djelatnosti (djelatnosti studija za izradu tetovaža), djelatnosti za njegu i  održavanje tijela, frizerske salone i salone za uljepšavanje, održavanje i popravak strojeva za poljoprivredu i šumarstvo, gradnju stambenih i nestambenih zgrada, ostale završne građevinske radove, održavanje i popravak karoserija, objekte brze prehrane (fast food), proizvodnju proizvoda od mesa i mesa peradi, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa, trgovinu na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama, osnovno čišćenje zgrada, pranje i kemijsko čišćenje tekstila i krznenih proizvoda i dr.

„Podnošenje zahtjeva za Potporu za samozapošljavanja za 2023. godinu je završilo te je još ostala mogućnost podnošenje zahtjeva za mjeru Biram Hrvatsku koji se mogu podnijeti do 31.12.2023. godine. Od siječnja 2024. godine očekuje se ponovno podnošenje zahtjeva za Potporu za samozapošljavanje, a o novim uvjetima informacije bi trebale biti dostupne u prosincu. Potaknuti iskustvom i velikim interesom koji nastaje početkom godine zbog ponovnog otvaranja Potpore za samozapošljavanje, pozivamo sve zainteresirane da se obrate Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine kako bi se već sada informirali o mogućnostima otvaranja poslovnog subjekta i započeli s pripremom poslovnih planova“ – navodi v.d. ravnatelja Jurica Culej.

Za više informacija o Potpori za samozapošljavanje možete se obratiti djelatnici Gradske razvojne agencije Slatine Antoneli Radaš, na adresi Trg sv. Josipa 10, Slatina, putem e-maila antonela@gras.com.hr ili na telefon 033/400-414.

Skip to content