Edukacije za web dizajnera i šivača gornjišta obuće

NATJEČAJ – VIII. natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“
12. veljače 2019.
Komunikacijske i organizacijske vještine
15. travnja 2019.
NATJEČAJ – VIII. natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“
12. veljače 2019.
Komunikacijske i organizacijske vještine
15. travnja 2019.

Edukacije za web dizajnera i šivača gornjišta obuće

U sklopu provedbe projekta „Zaposli se i ti!“, sredinom veljače 2019. godine okupljena je prva skupina kandidata za edukaciju za šivača gornjišta obuće. Ova edukacija ne uvjetuje nikakvo prethodno znanje, ni stručnu spremu. Za polaznike je organiziran besplatan liječnički pregled iz područja radne medicine. Nastavu organizira Pučko otvoreno učilište Slatina u svom prostoru, a predavači su stručnjaci koje je također angažiralo Pučko otvoreno učilište. Obzirom da je ova edukacija kandidirana u sklopu projekta „Zaposli se i ti!“ ciljano zbog zadovoljavanja potreba za stručnim kadrom kod jednog slatinskog poduzetnika, praktična nastava će se i održavati u tvornici tog poduzetnika, pod njegovim mentorstvom. Riječ je o Zlatku Rabiku, vlasniku privatnog poduzeća „Zlatna nit“ iz Slatine, koje se bavi izradom zaštitne radne odjeće i obuće.

„Ovo je hvalevrijedan potez Gradske razvojne agencije Slatine, da ovako izravno pruža potporu lokalnom poduzetništvu. Još 2017. godine razgovarao sam s tadašnjom ravnateljicom GRAS-a o mogućnosti organizacije ovakve edukacije, jer mi je pronalazak radnika za proizvodnju bio nepremostiv problem i sada smo na korak od realizacije tog razgovora. Upoznat sam i s radom Pučkog otvorenog učilišta i mogu posvjedočiti koliko je profesionalan i odgovoran njihov pristup organiziranju ovakve edukacije. I sam sam uključen u edukaciju za šivače, što je dodatna pogodnost, jer kandidate mogu već tijekom nastave usmjeravati na faze proizvodnje koje su i njima i meni posebno delikatne. Tijekom odvijanja praktične nastave kandidata u našem proizvodnom pogonu moći ću na licu mjesta procijeniti koja mi je osoba svojim vještinama primjerena za pojedinu fazu proizvodnog ciklusa. U svakom slučaju nakon provedbe ovog projekta, sa Zavoda za zapošljavanje povući ćemo tridesetak ljudi, što je, na kraju krajeva, najveća vrijednost ovog projekta.“- rekao nam je Zlatko Rabik, vlasnik „Zlatne niti“ koji zapošljava šivače gornjišta obuće.

U dvije grupe za šivače gornjišta obuće educirat će se ukupno trideset nezaposlenih osoba. Druga edukacija koju za Gradsku razvojnu agenciju Slatine za potrebe provedbe projekta „Zaposli se i ti!“ također organizira Pučko otvoreno učilište Slatina, je edukacija za web dizajnera. Ova edukacija, za koju je bilo potrebno prethodno elementarno poznavanje rada na osobnom računalu, započela je krajem veljače, a polaznici će također imati mogućnost konkurirati za posao u jednom od lokalnih IT poduzeća. Kroz ovu edukaciju osposobit će se petnaest nezaposlenih osoba, a stečeno znanje bit će im dobar temelj za daljnje usavršavanje, ali i dobra preporuka prilikom traženja posla, budući da u današnje vrijeme gotovo više ne postoji zanimanje koje ne uključuje i rad na računalu.

Voditeljica Job cluba Marija Fumić najavila je edukaciju za drugu grupu šivača gornjišta obuće za početak travnja.

Istovremeno s ovim edukacijama organizirana je i radionica „Komunikacijske i organizacijske sposobnosti“, koje će polaznicima pružiti dodatne vještine prilikom zapošljavanja.

Ove su edukacije potpuno besplatne za polaznike, a za one polaznike koji imaju prebivalište u prigradskim naseljima Slatine, osigurana su i sredstva za pokrivanje putnih troškova.

Sve aktivnosti Gradska razvojna agencija Slatine redovno oglašava i na lokalnim medijima (radio, internet, društvene mreže), a u suradnji s HZZ-om, Ispostava Slatina, nezaposleni će dobivati SMS poruke o terminima radionica, edukacija i ostalih događanja iz projekta „Zaposli se i ti!“.

Projekt „Zaposli se i ti!“ je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., po pozivu Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (Broj poziva: UP.01.3.1.01)

Sanja Valent

 

 

 

Skip to content