Započinje provedba projekta “Zaposli se i ti!”
28. svibnja 2018.
NATJEČAJI – Javni natječaji Ministarstva hrvatskih branitelja
1. siječnja 2019.
Započinje provedba projekta “Zaposli se i ti!”
28. svibnja 2018.
NATJEČAJI – Javni natječaji Ministarstva hrvatskih branitelja
1. siječnja 2019.

Početkom kolovoza u prostoru Gradske tržnice otvorio je svoja vrata Job club, mjesto za poticanje i razvoj ideja, mašte, osobnih vještina kroz razmjenu vlastitih iskustava, traženje oglasa za posao, pripremanje molbi za posao i međusobnu razmjenu informacija. Job club zamišljen je kao mjesto okupljanja nezaposlenih osoba koji su u potrazi za poslom i učenika srednjih škola koji se tek pripremaju za ulazak na tržište rada.

Voditelj Job cluba Denis Kufner objasnio nam je da je Job club zamišljen kao svojevrsni info pult na usluzi svima nezaposlenima koji aktivno traže posao i žele ojačati svoje kompetencije. „Nakon intenzivne potrage za adekvatnim prostorom, skrasili smo se ovdje i vjerujem da smo dobro izabrali. Prostor je na frekventnoj lokaciji. Ovdje je nekolicina trgovina i pekara, jedno od slatinskih komunalnih poduzeća, petkom se u neposrednoj blizini odvija tradicionalan tržni dan i zaista se svakodnevno ovdje kreće velik broj naših sugrađana, pa će vijest o novom prostoru i njegovoj svrsi brzo prokolati gradom i doći do onih kojima je Job club namijenjen, a to su prvenstveno nezaposleni. U krugu od 200-tinjak metara su i naše dvije srednje škole, pa smo na taj način blizu i srednjoškolcima, koji su također dio ciljne skupine projekta. Prostor je lako pronaći jer ima ulični pristup, a pročelje smo označili logotipom i svim zadanim grafičkim elementima projekta, tako da nema dvojbi o tome što se tu „nudi“. Pristup je prilagođen i invalidima i teško pokretljivim osobama, jer je u prizemlju zgrade i nema nikakvih barijera. Ulazna vrata su dovoljnom prostrana, pa je omogućen pristup u Job club i invalidskim kolicima. Na raspolaganju imamo pet novih prijenosnih računala na kojima zainteresirani mogu pregledati aktualnu ponudu poslova, uz našu pomoć napisati životopis ili molbu za posao. Ovdje ćemo također prikupljati prijave za naše edukacije i radionice, a moći će se dobiti i informacije o terminima pojedinih aktivnosti iz provedbe našeg projekta.“

Prva grupa zainteresiranih polaznika edukacija i radionica u sklopu provedbe projekta „Zaposli se i ti!“ započet će s radom u drugoj polovici kolovoza. Bit će organizirane radionice u nekoliko modula kroz koje će polaznici zahvaljujući stečenim vještinama moći ojačati svoj status na tržištu rada i biti konkurentniji prilikom traženja posla. „Svrha ovih radionica je da nezaposleni, ali i srednjoškolci nauče nove vještine potrebne za kvalitetno predstavljanje prilikom prijave za posao. Radionice imaju također svrhu podizanja samosvijest i samopouzdanje osoba, što je važan faktor u nastupu na razgovoru za zapošljavanje.“

Trenutno je u pripremi i određivanje kriterija za polaznike edukacija, pa će uskoro početi i prikupljanje prijava za edukacije za web dizajnera i šivača gornjišta obuće, što su nedvojbeno atraktivni poslovi.

Sve aktivnosti Gradska razvojna agencija Slatine oglašavat će i na lokalnim medijima (radio, internet, društvene mreže), a u suradnji s HZZ-om, Ispostava Slatina, nezaposleni će dobivati SMS poruke o terminima radionica, edukacija i ostalih događanja iz projekta „Zaposli se i ti!“.

Projekt „Zaposli se i ti!“ je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., po pozivu Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III (Broj poziva: UP.01.3.1.01)

Sanja Valent

 

Skip to content