Odluka o mjerama potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19

Restrukturiranje i konverzija vinograda
31. ožujka 2020.
Drugi paket vladinih mjera za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije koronavirusa
2. travnja 2020.
Restrukturiranje i konverzija vinograda
31. ožujka 2020.
Drugi paket vladinih mjera za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije koronavirusa
2. travnja 2020.

Odluka o mjerama potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19

U skladu s nacionalnim naporima za suzbijanje ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije korona virusa, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić uz već ranije donesenu Odluku od 17. ožujka 2020. godine, kojom se pravnim osobama i obrtnicima s područja Grada Slatine odgađa obveza plaćanja komunalne naknade i poreza na korištenje javnih površina, bez kamata, za 90 dana, te se protiv svih pravnih i fizičkih osoba s područja Grada Slatine, u razdoblju od 90 dana neće pokretati postupci prisilne naplate gradskih prihoda, danas je donio Odluku o mjerama potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19.

Ovom Odlukom utvrđuju se interventne mjere pomoći poduzetnicima Grada Slatine, koje su usmjerene na suzbijanje i ublažavanje ekonomskih šteta uslijed epidemije COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

Tako poslovni subjekti obveznici plaćanja komunalne naknade koji su obuhvaćeni mjerom zabrane rada temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja ostvaruju pravo na oslobađanje plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100% razrezane vrijednosti komunalne naknade za razdoblje od tri mjeseca, odnosno od travnja do lipnja ove godine te na dodjelu bespovratne potpore male vrijednosti u mjesečnom iznosu od 1.500,00 kuna u istom razdoblju.

Poslovni subjekti koji su nastavili obavljati poslovnu djelatnost na području Grada Slatine oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u iznosu od 50% razrezane vrijednosti komunalne naknade za razdoblje od tri mjeseca.

Isto tako poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost na području Grada Slatine ostvaruju pravo na pružanje besplatne usluge od strane Gradske razvojne agencije Slatine za prijavu na mjere ublažavanja posljedica epidemije koje donose Vlada Republike Hrvatske, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina, a radi ostvarivanja istih trebaju podnijeti zahtjev Gradu Slatini, uz ispunjavanje uvjeta da nemaju na dan 31. prosinca 2019. godine dospjelih obaveza prema Gradu Slatini ili su te obaveze podmirili nakon stupanja na snagu ove Odluke.

Izvor: Grad Slatina

Skip to content