Gradu Slatini dodijelit će se 426.320,72 kn za projekt „Doživjeti stotu“

U e-savjetovanju Nacrt prijedloga Programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za provedbu proljetne sjetve
7. veljače 2022.
Natječaj za financiranje programa i projekata udruga u kulturi za 2022. godinu
9. veljače 2022.

Gradu Slatini dodijelit će se 426.320,72 kn za projekt „Doživjeti stotu“

Gradska razvojna agencija Slatine pripremila je i prijavila projektni prijedlog „Doživjeti stotu“ u okviru otvorenog trajnog poziva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“. Projektni prijedlog prošao je drugu fazu postupka dodjele sredstava – Procjenu kvalitete, te ulazi u fazu donošenja Odluke o financiranju. Procjenu kvalitete navedenog projektnog prijedloga proveo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Navedenom projektnom prijedlogu dodijeljeno je 108 od ukupno 110 bodova te će Odlukom Gradu Slatini biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 426.320,72 kn u 100 %-tnom intenzitetu potpore.

Uz Grad Slatinu kao prijavitelja, partneri na projektu su Dijabetička udruga Slatina i Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.

Projektom se želi građane Slatine informirati o rizičnim čimbenicima nastanka kardiovaskularnih i malignih bolesti te uključiti djecu i odrasle u provedbu preventivnih mjera.

U okviru projekta „Doživjeti stotu“ organizirat će se:

  • 2 tribine s panel raspravom,
  • Dani zdravlja tijekom kojih će tim od 5 zdravstvenih djelatnika održavati trijažu: akcije kontrole razine šećera, triglicerida i kolesterola u krvi te vrijednosti krvnog tlaka pri čemu će se svakom sudioniku procijeniti SCORE KV rizik i prisutnost metaboličkog sindroma,
  • Prikupljanje podataka s navedenih aktivnosti, njihova obrada, interpretacija i objava,
  • Tjelovježbe u dječjim vrtićima i radionice nordijskog hodanja,
  • Edukacije: škola nepušenja, edukacija pružanja prve pomoći i samo pregleda dojki, edukacija o raku dojke.

Također, u okviru projekta sufinancirat će se troškovi plaće djelatnika Grada Slatine koji će biti zadužen za poslove upravljanja projektom, praćenja provedbe te izvještavanja o provedbi.

Skip to content