Gradska razvojna agencija Slatine posjetila Baranjsku razvojnu agenciju Grada Belog Manastira

Gradska razvojna agencija Slatine među najuspješnijim članicama Mreže Bond u Hrvatskoj!
19. listopada 2023.
Gradska razvojna agencija Slatine sudjelovala na ovogodišnjem Popišanac trail-u
23. listopada 2023.
Gradska razvojna agencija Slatine među najuspješnijim članicama Mreže Bond u Hrvatskoj!
19. listopada 2023.
Gradska razvojna agencija Slatine sudjelovala na ovogodišnjem Popišanac trail-u
23. listopada 2023.

Gradska razvojna agencija Slatine posjetila Baranjsku razvojnu agenciju Grada Belog Manastira

Nakon što je u srpnju ove godine ravnatelj Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira Dejan Neff posjetio Gradsku razvojnu agenciju Slatine, danas su djelatnici GRAS-a posjetili BARU.

Radni susret započeo je u PEER centru, kompleksu koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europske unije, točnije iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program konkurentnosti i kohezije, provedbom Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda.

Nakon međusobnog upoznavanja i razmjene iskustva u pripremi i provođenju projekata kao i planu i programu buduće suradnje, prikazana je video projekcija o prirodnim ljepotama Baranje kao i o projektima koje je Grad Beli Manastir kroz Intervencijski plan realizirao.

Isto tako u sklopu obilaska PEER centra, djelatnike GRAS-a primila je i Udruga Projekt građanske demokratske inicijative na čelu s izvršnom direktoricom Mirelom Alagić sa suradnicima. Cilj posjeta ovoj udruzi koja se bavi društvenim poduzetništvom bio je upoznati se s projektom „Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda te upoznati se s načinom rada udruge koja se bazi društvenim poduzetništvom.

Po završetku obilaska PEER centra, djelatnici GRAS-a posjetili su Etnološki centar baranjske baštine koji prezentira materijalnu i nematerijalnu baštinu Baranje. Riječ je o centru čije je uređenje također sufinancirano iz Europskih fondova te može služiti kao primjer uspješne realizacije projekta. Isto tako u sklopu centra upriličen je susret s predstavnicima Turističke zajednice Baranje na kojem su predstavljene aktivnosti, događanja te sadržaji koje Baranja nudi kao i primjeri dobre prakse.

Radni posjet završio je u Branjinom vrhu, točnije u  Kući baranjskog kulena, još jednom od uspješnih projekata koji su Grad Beli Manastir i Općina Darda kroz Intervencijski plan realizirali.

Jako smo zadovoljni današnjim posjetom Gradu Belom Manastiru te ovim putem zahvaljujemo kolegama iz Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira na čelu s ravnateljem Dejanom Neffom kao i svima koji su nas primili i izdvojili vrijeme za nas te proveli kroz svoju EU priču, a sve s ciljem razmjene iskustva u pripremi i provedbi EU projekata. Ono što smo danas mogli vidjeti i saznati, motiv nam je više kako bi što bolje iskoristili prilike koje nam se nude iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kao i iz Višegodišnjeg financijskog okvira te drugih izvora financiranja. Suradnju s kolegama iz BARE nastavit ćemo te smo već dogovorili daljnje korake u ostvarivanju buduće suradnje u vidu zajedničkih edukacija, partnerstva na projektima te drugim mogućnostima koje nam se budu nudile – zaključio je v.d. ravnatelja Jurica Culej.

Skip to content